Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARBDD Plajele Vadu şi Corbu „nu au destinaţie turistică”

ro

22 Apr, 2015 21:29 5768 Marime text
Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a luat măsuri pentru protejarea celor mai frumoase plaje sălbatice din România, în încercarea de a le feri de asaltul turiştilor care le-ar putea distruge.
 
Conform evz.ro, reprezentanţii Rezervaţiei Delta Dunării avertizează că în ultimii ani se confruntă cu „o creştere a presiunii turiştilor, o intensificare a intrărilor cu mijloace motorizate şi a campărilor neautorizate pe plajele de la Vadu și Corbu”.
 
Guvernatorul ARBDD Lucian Simion, împreună cu specialiștii Rezervaţiei au efectuat o deplasare în zona plajelor de la Vadu și Corbu pentru a discuta cu primarii și consilierii locali ai comunelor constănţene Săcele și Corbu.
 
Având în vedere că cele două zone „nu au destinaţie turistică”, ci fac parte din Rezervaţia Deltei Dunării, şi pentru a preveni repetarea acestor fenomene în sezonul estival, reprezentanţii ARBDD și primăriile au decis mai multe măsuri de protecţie.
 
Comisarii ARBDD vor monitoriza, în permanenţă, plajele Vadu şi Corbu, inclusiv căile de intrare şi ieşire. Oficialii Rezervaţiei au vizitat şi terenurile din zona tampon a Grindului Chituc, strict protejată, aparţinând Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii