Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Plajele din Mamaia nu sunt încă pregătite pentru primii turişti din 1 Mai

ro

27 Mar, 2011 18:05 1127 Marime text

Deşi a mai rămas o lună pâna la deschiderea sezonului estival, litoralul românesc arată ca un adevărat şantier. Plaja din Mamaia este plină de materiale de construcţii, iar pe lângă restaurante zac mormane de gunoaie.

Este şi cazul unui local din Mamaia. În urmă cu doar câţiva ani era considerat un restaurant de lux, dar acum este în paragină.

Hotelierii spun că groapa de gunoi formată pe locul restaurantului reprezintă o ameninţare pentru turişti.

"Este incalificabil să fii proprietar de zonă pe litoralul românesc şi să nu iei masuri. Macar îl inchiriezi. Sunt zeci de proprietăţi care se închiriază pentru sezonul estival. Sperăm să se rezolve până la venirea sezonului estival", a declarat Cristian Bărhălescu, preşedintele ANAT S-E.

Muncitorii spun însă, că până la 1 mai, construcţiile şi curăţenia de primăvară vor fi gata. Cât despre Legea turismului, care se îndreaptă vertiginos către Parlament, hotelierii spun că le va aduce numai cheltuieli. Aceştia ar putea fi obligaţi să-şi ţina hotelurile, restaurantele şi cluburile deschise chiar şi în lunile friguroase.

"Obligăm nu numai hotelieri, obligăm si farmacistul să deschida, obligăm şi cel cu magazin alimentar să deschidă, şi un magazin de confecţii, şi un parc de distractii eventual, pentru ca turistul când vine pe litoral la 1 Mai şi-l ţii numai în hotel, nu are ce să facă ! Îi trebuie şi un club, îi trebuie şi o sala de biliard. Aici a fost ideea de la care am plecat", a spus Nicolae Bucovală, preşedintele patronatului din Mamaia.

În aceste condiţii, Legea turismului ar putea face ca nici în 2011 litoralul românesc să nu câştige războiul cu hotelierii de la sud de Dunăre.

Sursa:realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii