Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piratii somalezi isi disputa profitul

ro

01 Nov, 2009 15:24 920 Marime text

Între piraţii somalezi care au răpit un cuplu britanic aflat în vacanţă pe Oceanul Indian au apărut neînţelegeri, unii dintre ei reclamând plata unei răscumpărări, iar alţii preferând un schimb de prizonieri, au indicat - sâmbătă - un pirat şi un responsabil local, citaţi de AFP.

Piraţii i-au transportat pe Paul şi Rachel Chandler, 58 şi, respectiv, 55 de ani, într-un sat de lângă Harardhere, unde aceştia 'se simt bine', crede la telefon piratul Abdi Yare pentru AFP.

Cei doi ostatici britanici, răpiţi în 23 octombrie de pe velierul lor, în timp ce navigau între Insulele Seychelles şi Tanzania, şi transbordaţi pe un cargo de asemenea capturat de piraţi şi staţionând în largul satului de pescari Harardhere (la 300 km nord de Mogadiscio), au fost transferaţi pe pământ şi deţinuţi într-un loc necunoscut, a confirmat şi şeful local Abdulahi Mohamed.

Disensiunile între răpitori, care ceruseră o răscumpărare a 7 milioane de dolari, au apărut ca urmare a capturării - marţi - a şapte piraţi somalezi de către o navă de război germană în Oceanul Indian, după ce aceştia atacaseră un vas de pescuit francez şi se angajaseră într-un schimb de focuri cu militari francezi aflaţi la bord. Unii piraţi insistă pentru eliberarea 'colegilor' în schimbul cuplului britanic, în timp ce alţii preferă în continuare banii din răscumpărare, considerând că prizonieratul celor şapte face parte din riscurile meseriei pe care o practică.

Ministerul britanic al Afacerilor Externe a afirmat că nu va face 'nicio concesie importantă răpitorilor', excluzând 'plata răscumpărării'.

AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii