Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update - Pilotul avionului utilitar prăbuşit în Brăila a decedat înainte de a fi urcat în elicopterul SMURD

ro

01 Aug, 2015 15:24 2291 Marime text
 
Pilotul avionului utilitar prăbuşit astăzi în judeţul Brăila, Costică Vâlcu, în vârstă de 59 de ani, a făcut stop cardiac înainte de a fi preluat de un elicopter pentru a fi adus la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, informează Agerpres.

Acesta avea politraumatisme și a intrat în stop cardio-respirator, înainte de a fi preluat de un elicopterul SMURD.

UPDATE, 17.00: 

Copilotul avionului utilitar de tip Antonov 2 este în continuare internat la Spitalul Judeţean din Brăila. Pilotul, în vârstă de 59 ani, avea politraumatisme, iar copilotul, în vârstă de 59 de ani, a suferit traumatisme la torace şi la membrul inferior stâng, care nu îi pun viaţa în pericol, a precizat Ministerul de Interne.
Elicopterul MAI care trebuia să îl preia pe pilot şi să îl aducă de la Brăila la spitalul din Capitală a fost trimis de la Punctul de Operare Aero-Medicală Galaţi.
În urma accidentului aviatic, viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a dispus o serie de măsuri, care au fost puse în aplicare prin Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare Integrată. Astfel, la locul accidentului, pompieri, poliţişti şi jandarmi au realizat un dispozitiv de intervenţie pentru asigurarea perimetrului împotriva scurgerilor accidentale de combustibil.
Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, avionul este de tip Antonov 2 şi a fost închiriat de o firmă din Brăila de la o firmă din Galaţi, cei doi, pilotul şi copilotul, fiind delegaţi de societatea căreia îi aparţine aparatul de zbor.
La locul accidentului se desfăşoară o anchetă complexă, urmând a fi stabilite cauzele care au dus la prăbuşirea avionului.
Avionul aparţine firmei Pegas din Galaţi şi a fost închiriat de o firmă din Brăila pentru a împrăştia îngrăşământ. În urma verificărilor făcute la faţa locului, s-a constatat că substanţa respectivă nu a fost împrăştiată pe câmp, ci a rămas în buncărul avionului. Surse locale spun că avionul de tip Antonov 2, construit înainte de 1980, era în stare bună de funcţionare, iar pilotul are aproximativ 6.000 de ore de zbor.




Citește și AVION PRABUȘIT ÎN BRĂILA


Sursa: Agerpres

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii