Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piloţii Lufthansa, din nou în grevă

ro

01 Dec, 2014 12:09 1684 Marime text
Unul dintre principalele sindicate ale piloţilor din Germania a făcut apel la o nouă încetare a activităţii piloţilor companiei Lufthansa începând de luni, din cauza unui conflict privind pensionarea.
 
Această grevă, a zecea începând din aprilie, va conduce la anularea a sute de zboruri, potrivit previziunilor companiei, citate de agenţia germană de presă DPA. Zborurile interne şi cele către Europa cu plecare din Frankfurt şi Munchen vor fi afectate cu precădere, dar nu şi zborurile de lung curier, potrivit DPA.
 
Greva va începe luni la prânz (13.00 ora României) şi se va încheia la miezul nopţii (01.00 ora României). Germanwings, filiala low cost a Lufthansa, nu este afectată de grevă, a adăugat sindicatul.
 
Sindicatul piloţilor Cockpit susţine că responsabilitatea eşecului negocierilor care au loc din octombrie revine conducerii Lufthansa, prima companie aeriană din Europa, "în pofida tuturor eforturilor piloţilor de a se ajunge la un compromis".
 
"Trebuie găsită o soluţie. Suntem pe punctul de a reuşi dar negocierile trebuie să se reia şi să fie duse la capăt", a declarat duminică pentru presa germană un alt purtător de cuvânt al Lufthansa, Barbara Schädler.
 
"Suntem în continuare convinşi că o soluţie nu va putea fi găsită decât împreună şi la masa de negocieri", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al Lufthansa, într-un comunicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii