Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotii, inginerii de zbor şi stewardesele vor primi pensii de serviciu

ro

09 Sep, 2014 15:07 1444 Marime text
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, astăzi, o propunere legislativă care prevede ca piloţii, inginerii de zbor şi stewardesele vor primi din nou pensie de serviciu, potrivit Agerpres. Propunerea legislativă a beneficiat de susţinerea ministrului Muncii, Rovana Plumb, care a explicat că este vorba de 1.200 de piloţi şi personal civil navigant.

Preşedintele Comisiei pentru muncă, Florin Iordache, a explicat că piloţii, inginerii de zbor şi stewardesele au avut o pensie specială.

"O parte dintre ei au câştigat în instanţă dreptul de a primi în continuare pensia specială şi altă parte au pierdut în instanţă. Această lege spune că, ţinând cont de media veniturilor pe care le-au avut în ultimele douăsprezece luni, se aplică o corecţie de 80% şi aceasta este pensia specială pe care aceşti oameni o vor avea. Cei care au câştigat în instanţă merg mai departe cu pensia stabilită în instanţă, pentru că este un lucru deja judecat", a precizat Florin Iordache, citat de Agerpres.
 
Propunerea legislativă, iniţiată de mai mulţi parlamentari liberali, a fost adoptată cu 281 voturi pentru, 6 împotrivă şi 27 abţineri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii