Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piese auto contrafăcute, reţinute de vameşi

ro

29 Jan, 2013 17:13 1161 Marime text
Piese auto contrafăcute în valoare de 55.000 euro, reţinute de  inspectorii vamali constănţeni . Azi, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa  Sud au reţinut piese auto susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 55.000 euro, ca urmare a controlului unui container sosit din Coreea de Sud pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.  

În această dimineaţă, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud,
acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit  asupra unui container sosit din Coreea de Sud, având ca destinaţie o societate  comercială cu sediul în Bucureşti. Ca urmare a acestor control, inspectorii vamali au reţinut 3612 piese auto  General Motors, articole susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate  intelectuală a mărcii respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 55.000
euro.  Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală  în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către  autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, iar finalizarea cazului urmând a  fi dispuse măsurile legale ce se impun.    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii