Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:12 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pictorul Adrian Ghenie donează o pictură pentru campania „Cumințenia Pământului“

ro

12 Aug, 2016 15:55 3249 Marime text
Adrian Ghenie, cel mai bine cotat pictor român în viață, face un gest impresionant pentru campania „Cumințenia Pământului“. Potrivit ministrului Culturii, Corina Șuteu, artistul plastic donează una dintre lucrările sale pentru campania națională de strângere de fonduri.
 

„La invitaţia Ministrului Culturii, Adrian Ghenie donează o lucrare pentru campania naţională de subscripţie publică 'Cuminţenia Pământului'. Încasările realizate prin vânzarea lucrării vor ajunge în conturile campaniei. Această donaţie este avanpremiera unui eveniment organizat de 'Fabrica de pensule' de la Cluj care va avea loc în luna septembrie", a scris,pe pagina sa de socializare, ministrul Corina Șuteu.

 
Potrivit Agerpres, până la 1 august, participanţii la campania naţională pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi 'Cuminţenia Pământului' au donat 361.098 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispoziţie: 115.946 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 45.655 de euro prin intermediul eMag.ro, 176.739 euro prin transfer bancar în conturile Ministerului Culturii şi 22.758 de euro prin SMS.

Campania de colectă naţională 'Brâncuşi e al meu' are ca ţintă strângerea sumei de 6 milioane de euro din donaţii publice până la sfârşitul lui septembrie. Acestei sume i se adaugă 5 milioane de euro alocate de Guvern, pentru ca opera lui Brâncuşi să intre în proprietatea statului, după achiziţionarea de la proprietarii săi actuali.

Cine este Adrian Ghenie
Adrian Ghenie a devenit cunoscut și în afara lumii artistice, după ce mai multe picturi de-ale sale s-au vândut la licitații internaționale cu sume de ordinul milioanelor de lire sterline. Cel mai recent eveniment de acest gen a avut loc la sfârșitul lunii iunie, când casa de licitații Sotheby’s  reușit să vândă un tablou de-al lui Adrian Ghenie cu nu mai puțin de 2,5 milioane de lire sterline.
 
Recordul de preț pentru o lucrare semnată de pictorul român stabilit la Berlin a fost înregistrat în februarie anul acesta, când un tabloul de-al său inspirat de Van Gogh a fost cumpărat pentru peste 3 milioane de lire sterline. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii