Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piaţa Ţărănească se întoarce la Constanţa

ro

23 Nov, 2011 14:01 2016 Marime text

"Piata Taraneasca" aduna laolalta, intr-o noua editie a targului de produse traditionale si mestesugaresti, zeci
de producatori traditionali si mestesugari iscusiti. Ii veti gasi de vineri pana duminica, in locatia cunoscuta,
la Casa de Cultura, intre 25 şi 27 noiembrie, de la 9.00 la 19.00.

Veti putea degusta bunatati atat de dulce cat si de post

De dulce:
-branzeturi (telemea, branza de burduf, simpla, incoaja de brad, urda dulce sau sarata, de oaie, vaca sau capra),
-casuri si cascavele specifice zonei Argesului, Branului, cascaval cu verdeturi, cu nuca sau cu usturoi si alte specialitati.
- pastrama de oaie sau berbecut, preparate din carne de porc, oaie, gasca, capra, pui de la Botosani, Iasi, Arges, Galati.
-cozonaci deliciosi, din Moldova.

Produse de Post:
- zacusti de toate felurile: de vinete, de ghebe si alte conservaraie de casa de sezon, gemuri si dulceturi
bucovinene, vestitele muraturi ale lui Nea Puiu: pepene galben murat, asortate, conopida, mere si pere murate

Siropuri si sucuri naturale:
-siropuri naturale de muguri de brad, merisoare, din diferite fructe de padure.sucuri naturale de mere, miere,
vin si palinca, ceaiuri, alifii si tincturi de leac din Apuseni, sirop de catina cu miere

Dulcegarii pentru copii mari si mici:
-vestita turta dulce, covrigi de Pitesti si de Buzau, ciocolata de casa, grilas, fondante si halvita de la Arad,
dulciuri unguresti, kurtos kalacs,

Mancaruri la faţa locului pe gustate:
- gratare incinse si vin fiert, mici, tochitura, mamaliguta calda, sarmalute de post si alte bunatati de post,
bulz ciobanesc si pastrama la ceaun

Nu vor lipsi mestesugarii care impletesc si olaresc cu atata maiestrie lucruri de trebuinta caselor de gospodari,
care vor veni cu obiecte de ceramica, produse artizanale din lemn pentru bucatarii de gospodine stasnice,


oale de sarmale de ceramica,caciuli, fulare si alte impletituri pentru sezonul rece, caciuli de blana din Moldova
si alte obiecte mesterite cu
drag si pricepere.


La Piata taraneasca totul se ia pe degustate!

Intre 25 si 27 noiembrie , de la 9:00 pana la orele 19:00, la Casa de Cultura.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii