Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petrescu, Pricopie şi Niţă, pe lista neagră Se pregăteşte remanierea. Ponta vrea PLR-ul lui Tăriceanu la guvernare

ro

25 Nov, 2014 18:15 2126 Marime text
Ioana Petrescu (Finanţe), Remus Pricopie (Educaţie) şi Constantin Niţă (Economie) se numără printre miniştrii care ar putea fi remaniaţi de premierul Victor Ponta, din viitorul Cabinet urmând să nu mai facă parte nici majoritatea miniştrilor delegaţi, au precizat surse politice, citate de Mediafax.
 
Sursele citate au arătat că, în afară de Petrescu, Pricopie şi Niţă, care sunt miniştri plini, Ponta ar putea să-i remanieze şi pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Românii de pretutindeni), dar şi pe alţi miniştri delegaţi, cu scopul de a comasa ministerele. Miniştri delegaţi mai sunt Darius Vâlcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri şi Turism), Doina Pană (Ape, Păduri şi Piscicultură), Răzvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).
 
Pe de altă parte, surse parlamentare au precizat că premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Călin Popescu-Tăriceanu, două posturi de miniştri în viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finanţelor. Sursele citate au mai arătat că vicepremierii actuali vor fi menţinuţi şi în viitorul Cabinet.
 
Premierul Victor Ponta va propune, după data de 10 decembrie, în discuţia coaliţiei de guvernare, o restructurare a Guvernului, în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri în cadrul Guvernului. El a spus că PLR va avea în viitorul Guvern "exact ponderea" pe care o are această formaţiune în Parlament.
 
Ponta a mai precizat că nu are niciun semnal privind retragerea UDMR de la guvernare. Precizarea a fost făcută după ce senatorul Marko Bela, fost preşedinte al UDMR, a declarat că Uniunea va discuta săptămâna aceasta, de principiu, despre o nouă majoritate cu PNL şi probabil în 2015 va încerca formarea unei alte majorităţi parlamentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii