Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Tobă, plângere la Parchetul General împotriva CNATDCU

ro

11 Oct, 2016 14:09 2177 Marime text
Imagini pentru petre tobaFostul ministru de Interne Petre Tobă a depus, astăzi, o plângere penală la Parchetul General, în care reclamă săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în legătură cu modul de constituire a comisiei de experți din cadrul Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-a analizat teza de doctorat, scrie Agerpres.

Potrivit unor surse judiciare, plângerea este îndreptată atât împotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU, care au decis constituirea comisiei tehnice de experți, dar și împotriva membrilor acestei comisii.

Pe 7 octombrie, Comisia specială de experți a constatat că fostul ministru Petre Tobă a plagiat în lucrarea de doctorat și a solicitat retragerea titlului de doctor.

Inițial, o altă comisie de specialitate din cadrul CNATDCU a decis că în cazul lucrării de doctorat a lui Tobă nu este vorba de plagiat, însă Consiliul General al CNATDCU a decis înființarea unei alte comisii care să analizeze cazul fostului ministru.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii