Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petre Roman, despre clasarea dosarului Revoluției

ro

25 Oct, 2015 11:48 2382 Marime text
Petre Roman e de părere că decizia instanţei de clasare a dosarului Revoluţiei nu îi împiedică pe urmaşii unor victime să îşi continue demersurile. De asemenea, fostul premier crede că această clasare a cauzei este „un bun început pentru a repune Revoluţia în locul meritat".
 
„Este un bun început pentru a repune revoluţia în locul pe care îl merită pentru că tot ceea ce am clădit ca naţiune liberă până acum pleacă de acolo, din momentul revoluţiei. Să îi fie oferită recunoaşterea pe care o indică textul constituţional. Se ştie foarte bine în ce împrejurări şi în ce context s-a înregistrat numărul mare de victime. Sunt toate legate de declanşarea represiunii de către dictator. Toate pleacă de acolo", a declarat Petre Roman, scrie b1.ro.
 
Roman susține că „urmaşii unor victime să îşi ceară mai departe dreptatea în justiţie. Asta mi se pare evident, de asta trăim într-un stat pe care vrem să îl numim stat de drept, pentru ca cei care se consideră lezaţi în interesele lor, nu are importanţă care sunt acestea, de această dată de ordin familial, să spunem, să poată să îşi ducă interesul în justiţie".
 
Sursa foto: www.europafm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii