Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiție pentru susținere guvernamentală în vederea realizării unui Memorial pentru victimele de la #Colectiv

ro

16 Dec, 2015 13:49 1159 Marime text
Oana Cîrjan, sora lui Cătălin Alexandru Simion, decedat în incendiul de la Colectiv, a adresat premierului Dacian Cioloș o petiție în care solicită susținere guvernamentală în vederea realizării unui memorial dedicat celor care și-au pierdut viața în tragedia din 30 octombrie.
 
"În data de 30 octombrie 2015, în urma incendiului din Clubul "Colectiv", a decedat și Cătălin Alexandru Simion, fratele subsemnatei. Acesta este motivul pentru care am inițiat un demers public de transformare a spațiului în care a funcționat Clubul "Colectiv" într-un Memorial. (...) Considerăm că și Guvernul României ar trebui să se implice și să susțină această inițiativă din punct de vedere financiar. Potrivit informațiilor primite din partea Primăriei sectorului 4, clădirea în care a funcționat clubul "Colectiv" este proprietate privată, iar în legătură cu regimul juridic al terenului din fața clădirii respective (piațeta), Primăria sectorului 4 nu deține informații", se arată în petiția semnată de Oana Cîrjan și soțul acesteia, Ionuț.
 
În petiție se reamintește că Agenția Națională de Presă Agerpres s-a alăturat demersurilor pentru ca acest memorial să devină realitate, deschizând o secțiune specială pe site-ul www.agerpres.ro, unde sunt adunate opiniile tuturor celor care vor să aibă un cuvânt de spus în acest caz.
 
"Vă rugăm să ne transmiteți punctul dumneavoastră de vedere în legătură cu demersul prezentat și să ne comunicați în ce măsură acesta ar putea beneficia de susținere guvernamentală", se mai arată în petiție.
 
Ionuț Cîrjan, cumnatul lui Cătălin Alexandru Simion, care a murit în incendiul din clubul Colectiv, declara, într-un interviu acordat Agerpres, că un memorial al victimelor tragediei din 30 octombrie ar trebui să fie atât un semn împotriva neglijenței autorităților, cât și un mod de a celebra eroismul tinerilor care au pierit încercând să salveze vieți.
 
Prin campania Agerpres, intitulată #MemorialColectiv — "O inițiativă Agerpres împotriva uitării", timp de trei luni, în perioada 30 noiembrie 2015 — 29 februarie 2016, sunt făcute publice vocile care doresc transformarea acestui proiect în realitate.
 
#MemorialColectiv este hashtagul sub care sunt adunate materiale jurnalistice, răspunsuri la un set de întrebări și dezbateri ulterioare, reunind toate propunerile de realizare a unui simbol în memoria celor dispăruți.
 
Până în prezent mai multe zeci de persoane au răspuns întrebărilor Agerpres legate de realizarea unui memorial, printre aceștia numărându-se artiști, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai unor instituții publice.



sursa foto: Cristi Danilet
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii