Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Petiţie online pentru adolescenta din Braşov, omorâtă când traversa regulamentar strada (video)

ro

07 Mar, 2016 10:38 14977 Marime text
 
În urmă cu numai două zile, viața unei adolescente din Brașov, ce avea doar 16 ani, a fost curmată de un șofer mult prea grăbit și care nu a luat în calcul asfaltul ud. În seara tragediei, Ariadna plecase în vizită la mătușa ei. Afara ploua și se înnoptase, când a traversat regulamentar Calea București, principalul drum din orașul Brașov.

Doi șoferi au văzut-o și au oprit. Al treilea însă, un tânăr de 23 de ani, a lovit-o nemilos. Martorii povestesc că victima a fost proiectată pe sensul opus, la zeci de metri distanţă. Salvarea a dus-o în stare gravă, la spital. Rănile suferite de Ariadna Bordean au fost foarte grave, astfel că fata nu a rezistat și s-a stins, lăsând în urmă o familie distrusă, rude triste și prieteni înmărmuriți.

Zeci de oameni care i-au aflat povestea tragică au semnat o petiție prin care cer ca autoritățile să ia măsuri împotriva șoferilor care nu le acordă prioritate pietonilor. Până acum, peste o mie de persoane au semnat petiţia online.

Şoferul vinovat de moartea fetei este cercetat pentru ucidere din culpă. La Braşov, de la începutul anului şi până acum patru pietoni şi-au pierdut viaţa în timp ce traversau regulamentar strada.

Prietenii au făcut în amintirea fetei un filmuleţ pe care l-au postat pe youtube.

Puteți semna petiția AICI


Sursa foto: facebook

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • anonim 09 Mar, 2016 20:20 Asta Moldovan s ersilia ..nu comenta daca nu ai fost acolo.. e o treagedie mare si o durere ne spus de mare mai ales familiei indoliate. Dar asta nu inseamna ca soferul a facut intentionat. Ce se tot vorbeste ca mai erau doua masini sunt vorbe..numai era nici o masina. Numai comenta ca trebuie puscarie pe viata sau alte rahaturi si vezi-ti de treaba ta ca nu esti in tema sa comentezi. Tu crezi ca acum e usor de baiat? Ii e foarte greu! COMENTATORII CARE NU STIU CUM STA TREABA SA SE ABTINA DIN A COMENTA AIUREA!!!
  • Moldovan s ersilia 09 Mar, 2016 18:43 pe ea nimeni nu o mai poate aduce inapoi la parinti.Ca sa preintampinam asemenea nenorociri guvernantii nostrii trebuie sa faca legea nemiloasa- pucarie pe viata.Nu exista neatentie in situatii de acest gen acum in epoca semafoarelor si a marcajelor de tot felul.N-au trecut 2 ani cand niste prieteni de-ai nostrii si-au pierdut fiica tot in conditii similare.
  • fara nume 08 Mar, 2016 16:33 Nici nu pot sa ma gindesc ce e in sufletul acestei mame, care in loc sa primeasca flori de la fica ei, de 8 Martie, isi conduce copilul pe ultimul drum.
  • Titusone 08 Mar, 2016 12:52 Sa lasam autoritatile deocamdata in pace. Nu cred ca autoritatile sunt de vina. Cei doi soferi care au oprit, cum au reusit sa vada pietonul???? Faptul ca pietonul a fost aruncat la zeci de metri distanta imi spune ca soferul de 23 de ani circula cu o viteza destul de mare peste limita admisa in localitate, nu asfaltul ud a fost cauza, sau lipsa iluminatului. Si eu am fost sofer la 23 de ani, dar eram constient ca nu am experienta suficienta si consider ca eram destul de prudent! Ca sofer trebuie sa adaptezi viteza la conditiile de trafic. Si mai mult de atat, daca vezi (sau poate nu a vazut nici asta) doua masini oprite la o trecere de pietoni, nu iti pui intrebarea de au porit? Recititi regulamentul de circulatie! Nu dati vina asa usor pe autoritati. Cazul de fata nu prea are legatura cu autoritatile.
  • arjuna 07 Mar, 2016 23:52 Unde semnez petitia? Sau pe ce site? Doresc sa fiu anuntat pe acest email zero_89_fgs@yahoo.com, unde sa semnez petitia!? As vrea sa se faca ceva in privinta asta!?
  • fara nume 07 Mar, 2016 23:51 Condoleanțe sincere , un suflet tânăr :(. Din păcate astăzi m-am confruntat cu o situație destul de urâta cu doi vitezomani care se întreceau. Eu trecând pe trecere i-am observat la timp ca sa ma opresc. Unul dintre ei BV93KTA nu s-a gândit sa oprească mașina ca sa trec. A trebuit sa aștept sa treacă el , eu fiind pe mijlocul trecerii de pietoni. Si mai si râdeau din mașină când m-au văzut panicata ! Exemplu !
  • Anonim 07 Mar, 2016 22:22 Nu pot sa nu adaug un comentariu acestui caz nefericit. In primul rand , condoleante familiei, si multa putere de a trece peste tragedia suferita. Oameni buni haideti sa ne unim si sa dam un semnal de alarma autoritatilor, ca nu se mai poate fara o schimbare. Sunt convins ca soferul nu vroia sa omoare aceasta fata nevinonavata, iar victima nu vroia sa plece dintre noi. Eu ma ca si sofer si ca si pieton ma intreb pana cand va trebuii sa trecem cu vederea nepasarea autoritatiilor? Cate suflete trebuie sa sufere pana cineva va schimba ceva. Nu putem condamna victima sau soferul, dar dupa atatea tragedii ar trebuii sa ne trezim la realitate, asa nu se mai poate. Haideti sa me unim, si sa facem o petitie pentru a salva vieti, si sa evitam tragediile.
  • tudorache florin stefan 07 Mar, 2016 20:16 Din pacate,vedem in ultima perioada tot mai multe tragedii pe drumurile publice.Cu ce sunt de vina copii nostri pentru faptul ca soferi tot mai grabiti savarsesc accidente mortale care lasa durere si tristete in inimile, sufletul si familiile noastre ?? Oare cate tragedii ar trebui sa sa mai intample pentru ca administratiile locale sa se trezeasca odata si sa rezolve aceste cazuri ????????
  • maria 07 Mar, 2016 20:09 Trist,condoleante famililor indurerate ! Poate se vor lua masuri in privinta soferiilor care nu conduc regulamentar ! :( :(
  • constantina 07 Mar, 2016 16:57 Foarte trist pentru ceea ce sa intamplat
  • Dulcinatu Giorgiana 07 Mar, 2016 15:13 foarte trist...
  • ghita ionela 07 Mar, 2016 15:07 Dumnezeu sa o ierte