Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste trei kilometri de plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră constănţeni

ro

06 May, 2015 10:33 2824 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit în mod ilegal, cu plase tip monofilament şi comercial în lungime totală de 3.140 de metri.

Astfel, ieri, în jurul orei 05.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Băneasa au acţionat pe lacul Oltina unde i-au prins în flagrant pe cetăţenii români A. IONUŢ de 32 ani şi D. IONUŢ – MARIUS de 19 ani, care pescuiau dintr-o barcă din fibră de sticlă cu plase interzise de lege.

În urma controlului au fost descoperite 34 de plase tip monofilament şi 34 de plase din fir textil, în lungime totală de 3.060 metri, precum şi cantitatea de 45 kilograme peşte din speciile crap, plătică şi fitofag.

În aceeaşi zi, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă l-au depistat pe malul fluviului Dunărea pe cetăţeanul român S. DANIEL, în vârstă de 26 ani, care pescuia cu două plase din aţă în lungime de 80 de metri.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, precum şi cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar pe bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, îi cerceteată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie”, „utilizarea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial” şi „deţinerea şi utilizarea plaselor de pescuit tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii