Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peşte şi plase de pescuit, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

26 Jun, 2015 10:09 1742 Marime text
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o ambarcaţiune cu motor, ascunsă în vegetaţie, în care se aflau 16 unelte de plasă tip monofilament în lungime de 1.120 metri şi cantitatea de 185 kilograme peşte proaspăt.
 
Astfel, în data de 24 iunie, în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Tulcea, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au acţionat în zona Golf Fundea unde au identificat, ascunsă în vegetaţia de stuf, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau 16 unelte de plasă tip monofilament, în lungime de 1.120 metri, precum şi cantitatea de 185 kilograme peşte proaspăt din speciile caras, biban şi şalău.

Verificările au stabilit propietarul ambarcaţiunii, un bărbat domiciliat în judeţul Tulcea, care a declarat poliţiştilor de frontieră că a semnalat dispariţia bărcii în urmă cu o zi.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, precum şi cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar în cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii