Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:15 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste jumătate dintre români, restanți la întreținere și plata utilităților

ro

17 Oct, 2014 18:31 1940 Marime text
Cu un nivel de trai scăzut, majoritatea românilor nu reuşesc să plătească utilităţile. În oraşe este cea mai gravă situaţie. Peste puţin timp vom intra în sezonul rece, iar factura la întreţinere ne va arde, din nou, la buzunar, scrie evz.ro.
 
Liberalizarea preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii casnici a crescut factura finală cu 18%, între 1 decembrie 2012 şi 1 octombrie 2013, la care se adaugă încă un val de scumpiri de 14%, aplicat de la începutul acestui an până în prezent. Pentru companii, scumpirile gazelor naturale au fost de câte 10%, în fiecare dintre aceste perioade. Plătind mai mult pentru utilităţi, firmele din industrie au crescut şi ele preţurile produselor, scumpind traiul românilor.
 
În aceste condiţii, 70,4% din familiile care locuiesc în oraşele ţării nu reuşesc să-şi achite la timp factura de întreţinere a locuinţei, conform datelor oficiale ale Institutului Naţional de Statistică (INS) pentru 2013. În sate, proporţia e mai mică, de 35,5%, astfel încât media pe ţară este de 54,3%. Pe de altă parte, în zonele rurale factura cel mai greu de achitat este curentul electric. 65,4% din gospodăriile de la sate nu reuşesc întotdeauna să-şi plătească la timp factura de energie electrică. În mediul urban, aproape jumătate dintre familii se află în această situaţie.
 
Sursa:evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii