Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peşte confiscat de poliţiştii de frontieră

ro

18 May, 2015 14:07 732 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând şase bărbaţi care transportau, cu două autoturisme şi o ambarcaţiune, cantitatea de 100  kilograme peşte, pentru care nu deţineau documente justificative.
 
Astfel, ieri, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa au oprit pentru control, în zona de competenţă, o autoutilitară marca Renault Clio, condusă de cetăţeanul român D.A., în vârstă de 43 de ani, care tracta un autoturism marca Dacia Logan, în care se afla cetăţeanul român R.C., în vârstă de 21 de ani.

În urma controlului a fost descoperită, în autoturismul Dacia, cantitatea de 49 kilograme peşte din specia caras, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.
 
Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Isaccea au depistat, la sfârşitul săptămânii trecute, patru cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 43 şi 61 de ani, care transportau, cu un autoturism şi o ambarcaţiune, cantitatea de 51 kilograme peşte fără documente justificative.
 
 În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantităţile de peşte pe care le-au predat spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar bărbaţii în cauză, domiciliaţi în judeţele Constanţa şi Tulcea, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii