Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 700 de delegaţi din ţară la Congresul PNŢCD

ro

17 Sep, 2011 13:55 1095 Marime text
Peste 700 de delegaţi din toată ţara participă astăzi la Palatul Parlamentului, la cel de-al VII-lea Congres extraordinar al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat (PNŢCD) condus de Aurelian Pavelescu, unde va fi ales un nou preşedinte al formaţiunii.
În deschiderea lucrărilor, fostul preşedinte Petre Constantin Miluţ a subliniat importanţa revenirii partidului pe scena politică şi a pledat pentru concentrarea spre unitate, coagulare şi 'mai puţin spre sălile de judecată'.

Miluţ a apreciat că este nevoie ca partidul să-şi găsească aliaţi, dar a precizat că aceştia trebuie să creadă în proiectele PNŢCD.
Prezent la congres, Marian Munteanu a pledat şi el pentru unitatea partidului şi şi-a exprimat convingerea că noua conducere care va fi aleasă în cursul zilei va reuşi să facă o echipă unitară, pentru ca PNŢCD să-şi ocupe locul care i se cuvine în viaţa politică.

'Sunt convins că PNŢCD va juca un rol în relansarea economică a României. România nu a arătat traseul pe care poate merge şi şansele pe care le poate avea. Dacă veţi reuşi să faceţi o echipă unitară, foarte curând PNŢCD va reocupa locul care i se cuvine în viaţa politică şi va contribui la refacerea unei Românii pentru viitor', a apreciat Munteanu.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor la congres, preşedintele formaţiunii, Aurelian Pavelescu, a criticat acţiunile de fragmentare a partidului, subliniind că acesta 'nu a fost proprietatea nimănui şi nu va fi niciodată'.

În context, el a reamintit 'luptele care s-au dat şi se dau' pentru şefia partidului, de-a lungul timpului, de Radu Sârbu, Victor Ciorbea, Gheorghe Ciuhandu.


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii