Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:30 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 300 kilograme de peşte confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

ro

17 Mar, 2015 10:06 1150 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând patru cetăţeni români care transportau, cu două autoturisme, cantitatea de 331 kilograme peşte, fără documente justificative.

Astfel, ieri, în jurul orei 09.50, un echipaj al poliţiei de frontieră aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza localităţii Enisala, l-a depistat pe M.V. în vârstă de 45 de ani, în timp ce transporta , cu un autoturism marca Dacia Logan, 205 kilograme de peşte proaspăt din speciile şalău, caras, singer, crap, plătică şi somn, fără a deţine documente justificative.

În aceeaşi zi, în jurul orei 16.35, poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe raza localităţii Baia, un autoturism marc Opel Vectra, în care se aflau trei persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 64 de ani, domiciliate pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 126 kilograme peşte proaspăt din specia caras, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 331 kilograme peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale,  iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii