Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 150 de persoane care călătoreau fără bilet, descoperite în urma unei acțiuni

ro

20 Sep, 2016 20:08 1437 Marime text
167 de persoane care călătoreau fără bilet au fost descoperite în urma unei acțiuni desfășurate, astăzi, pe două trenuri. 19 dintre acestea au fost sancționate contravențional cu amendă de peste 550 de lei întrucât au refuzat să își cumpere bilet din tren.

La data de 20 septembrie, Direcția de Poliție Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu CFR Călători și Inspectoratul de Jandarmi Județean Ilfov a organizat o acțiune în cadrul căreia au verificat trenurile care circulă pe relația Roşiori Nord – Bucureşti Basarab şi Târgovişte – Bucureşti Basarab.

Astfel, dintr-un total de aproximativ 1150 de pasageri care se aflau în aceste trenuri, 148 au fost găsiți în neregulă și au plătit bilet cu suprataxă (25 lei), iar pentru 19 pasageri au fost întocmite procese verbale de contravenție (cu valori de peste 550 lei/persoană) deoarece au refuzat achitarea biletui la tarif de taxare în tren.

Acţiunile de control se vor derula şi în perioada următoare, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii rețele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic.

Conform HG 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române pentru un călător care refuză achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contravenţie a cărui valoare se compune din:

- amendă contravenţională, care este cuprinsă între 250-400 lei;

- tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanţa aferentă;

- tarif suplimentar în valoare de 300 lei;

- speze poştale şi tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

Conform reglementărilor în vigoare, pasagerii care urcă din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, au obligaţia de a se prezenta imediat după urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-şi cumpăra bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii