Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Șapte miliarde de vise. O singură planetă“ Peste 100 de națiuni sărbătoresc Ziua Mondială a Mediului

ro

05 Jun, 2015 07:50 1685 Marime text
Peste 100 de țări, printre care și România, celebrează, astăzi, Ziua Mondială a Mediului, eveniment al cărui slogan este în acest an „Șapte miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă“, informează Agerpres.

În România, Ziua Mondială a Mediului va fi marcată de o serie de acțiuni de informare, conștientizare și educație ecologică, derulate la nivel local și central atât de către autorități, cât și de organizațiile non-guvernamentale de mediu.

Ziua Mondială a Mediului, principalul eveniment ecologic, de informare publică și de acțiune pentru mediu al Națiunilor Unite (UNEP), se celebrează în fiecare an pe data de 5 iunie. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra Mediului.

Datele existente la nivel mondial arată că, până în anul 2050, în cazul în care consumul și producția de bunuri rămân la actualul nivel, cu o populație ce ar putea crește la 9,6 miliarde de oameni, vom avea nevoie de trei planete pentru a susține modul nostru de viață și de consum.



Sursa: Agerpres
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii