Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 100 de elevi din Constanţa au aflat cum pot preveni şi combate actele de violenţă

ro

05 Apr, 2016 10:16 1311 Marime text
 
Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanţa derulează campania de informare, prevenire şi dialog social - „Împreună, pentru siguranţă”. Această campanie se desfăşoară pe parcursul unui an, se adresează elevilor şi are ca scop informarea acestora cu privire la rolul pe care îl are Jandarmeria Romană în societate, modul activ în care această instituţie se implică în viaţa de zi cu zi a cetăţenilor precum şi tipul de misiuni pe care le execută jandarmii, dar şi despre prevenirea şi combaterea violenţei.
 
Activitatea se desfăşoară în baza protocolului semnat de Jandarmeria Constanţa şi I.S.J. Constanţa, vizează mai multe deplasări la instituţiile de învăţământ din judeţul Constanţa şi are drept grup-ţintă mai ales elevii din grupa de vârstă zece-19 ani.
 
Campania constă în întâlniri ale jandarmilor cu elevi, părinţi şi profesori din mai multe unităţi şcolare din municipiul şi judeţul Constanţa. În acest sens, zilele trecute, sublocotenent Mihaela-Georgiana Stan a participat la o întâlnire cu 150 de elevi de la Şcolile Gimnaziale nr. 7 şi 29 din Constanţa.
 
S-a discutat despre prevenirea violenţei verbale şi fizice în mediul familial şi şcolar. În mod special a fost dezbătut comportamentul şi relaţionarea dintre elevi, dintre elevi şi cadrele didactice, limbajul şi expresile folosite de aceştia. Elevii au adresat mai multe întrebări, în primul rând despre modul cum pot comunica în siguranţă pe reţelele de socializare. Ofiţerul le-a oferit câteva sfaturi: în primul rând, nu trebuie oferite persoanelor cunoscute pe internet, informaţii personale sau despre familie(vârsta, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învăţă, programul de muncă al părinţilor). Dacă persoanele insistă să afle aceste detalii, este obligatoriu să-şi anunţe imediat părinţi, iar aceştia să ia legătura cu poliţistii.
 
O altă problemele pusă în discuţie a fost aceea că în viaţa de zi cu zi este dificil şi chiar periculos să iei atitudine împotriva celor care încearcă să inspire teamă celor din jur. Din discuţiile purtate s-a ajuns la concluzia, unanim acceptată, că pentru descurajarea unui astfel de comportament, elevii trebuie să alerteze în cel mai scurt timp posibil, în funcţie de locul în care se află, profesorii, părinţii sau forţele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112. 
 
Următoarea activitate de prevenire se va desfăşura în această săptămână la Liceul Tehnologic ’’Lazăr Edeleanu’’ Năvodari. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii