Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pesediştii nu cred că liberalii vor reuşi să "reînvie" alegerea primarilor în două tururi

ro

19 Jan, 2016 19:57 1647 Marime text
Biroul Politic Național al PNL a decis, ieri, să-i înainteze premierului o propunere în sensul aprobării printr-o ordonanță de urgență a prevederii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. În replică, premierul Dacian Cioloș a afirmat, astăzi, că nu este democratic ca o lege adoptată de Parlament să fie modificată de Guvern prin OUG.
 
Vicepreședintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, susține că solicitarea PNL privind adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin "nu are niciun fel de sorți de izbândă", fiind mai degrabă o inițiativă "cu un evident caracter electoral".
 
Chelaru consideră că demersul liberalilor are legătură cu începutul campaniei electorale "în sensul în care doresc să arate celor care vor candida din partea PNL că se zbat, până în ultimul moment, pentru ca în campania electorală să se aplice o altă lege electorală care, în momentul de față, nu există". El a amintit că toate legile electorale au fost elaborate în Parlament de o comisie specială, în care și PNL a fost reprezentat: "Colegii liberali au votat, și în comisie și după aceea în plen, alegerea primarilor, președinților de consilii județene dintr-un singur tur".
 
Senatorul PSD a punctat că, în opinia sa, reacția premierului Dacian Cioloș referitoare la solicitarea liberalilor a fost una "de bun-simț".
 
"Primarii lor, cei care sunt în funcție, ca și ai noștri de altfel, sunt avantajați de alegeri într-un singur tur, însă cei de la ei care vor să candideze și au primari în funcție contracandidați au șansele foarte mici. Atunci, ca să îi stimuleze un pic pe oameni să intre în bătălie electorală cu primari în funcție, le arată că ei luptă până în ultimul moment pentru vot în două tururi. Eu cred că aceasta este rațiunea pentru care au redeschis, în acest moment, în spațiul public, o problemă deja închisă", a arătat social-democratul.


Sursa foto: avocatura.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii