Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei „Pesediști, când aveți de gând să vă opriți?”

ro

13 May, 2015 20:51 1183 Marime text
 
Într-un articol pe blogul personal, fondatoarea asociației M10, Monica Macovei, atrage atenția asupra proiectelor care sunt adoptate tacit în Parlament și care „blochează justiția", informează B1 TV.

„Dacă PSD nu vrea ca oamenii să știe cum mutilează instituțiile anticorupție, PNL ar trebui să spună răspicat ce fac parlamentarii lui Ponta. Altfel, opoziția devine complice la blocarea luptei anticorupție”, scrie Macovei pe blog.

Camera Deputaților a adoptat un proiect, potrivit căruia o persoană găsită incompatibilă sau în conflict de interese într-o funcție poate să se mute într-o altă funcție publică, eliminându-se prevederea că timp de 3 ani de zile nu mai poate ocupa o astfel de funcție.

În urmă cu câteva zile, la Senat, au fost adoptate tacit modificările prin care se elimină utilizarea cătușelor la arestații preventiv.

„Tactica adoptată de PSD, de a nu mai discuta inițiativele legislative și de a le adopta tacit, pentru a nu mai atrage atenția asupra lor până la votul final, este posibilă și pentru că opoziția tace și nu acționează”, mai scrie Monica Macovei.


Sursa: B1 TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii