Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescuitul cu năvodul în perimetrul RBDD a fost amânat

ro

27 Aug, 2015 14:43 1513 Marime text
Într-un comunicat de presă primit de la Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) se arată că în baza atribuţiilor şi prevederilor legale în vigoare s-a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, interzicerea utilizării năvodului în perimetrul RBDD până la data de 1 octombrie 2015.
 
Astfel în Ordinul nr. 307/152 din 4 februarie 2015 ce priveşte stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii prevede la art.8 faptul că „Se interzice folosirea năvoadelor în deltă şi în lunca inundabilă a Dunării în perioada 1 aprilie - 31 august inclusiv şi în complexul Razim - Sinoe şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie - 30 septembrie inclusiv”.
 
Însă din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, care au determinat scăderea nivelului apei în complexele lacustre din RBDD, s-a considerat că utilizarea acestor unelte în activitatea de pescuit comercial ar putea avea un impact negativ asupra biodiversităţii.
 
Această decizie de amânare a fost luată ca urmare a consultărilor avute în cadrul Şedinţei Comisiei Interne de Analiză a ARBDD şi a punctului de vedere emis de Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii