Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiune de salvare Pescarii au cerut ajutor poliției de frontieră, la Sfântul Gheorghe

ro

14 Mar, 2015 11:11 1724 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina – Garda de Coastă, au intervenit pe Marea Neagră, la aproximativ două mile travers de localitatea Sfântu Gheorghe, pentru recuperarea a doi pescari care se rătăciseră, fiind în imposibilitatea de a ajunge în siguranţă la mal din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ceaţă densă), se arată într-un comunicat de presă al Gărzii de Coastă, remis azi redacţie.

Acţiunea a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 04.00, când poliţiştii de frontieră din darul Grupului de Nave Sulina au fost sesizaţi telefonic de un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea pentru a interveni pe Marea Neagră, în vederea recuperării a două persoane aflate într-o barcă pescărească, care solicitaseră ajutor prin numărul unic de urgenţă 112.

 O ambarcaţiune rapidă, model Shaldag, din cadrul Grupului de Nave Sulina a pornit în misiunea de salvare, reuşind să identifice ambarcaţiunea pescărească la aproximativ 2 mile travers de Canalul Sfântu Gheorghe.

Astfel, poliţiştii de frontieră i-au preluat pe cei doi bărbaţi aflaţi în barcă, cetăţeni români domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, cu vârste de 46 de ani, respectiv 50 de ani, şi i-au transport în siguranţă în Portul Sulina.

Cele două persoane, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, au declarat că nu se mai puteau orienta pe mare din cauza ceţii dense, motiv pentru care s-au rătăcit şi au solicitat ajutor la 112, se mai arată în comunicatul citat.

Acţiunea de salvare şi căutare pe mare a fost coordonată de poliţişti de frontieră din cadrul SCOMAR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii