Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescadorul cu migranţi a fost adus în Portul Constanţa. 66 de persoane între care 24 copii au încercat să intre ilegal în ţară

ro

28 Nov, 2017 12:52 1166 Marime text
Pescadorul a fost adus în siguranță în port, în condiții de vreme nefavorabilă, iar persoanele au fost debarcate. După evaluarea preliminară a stării de sănătate a acestora şi acordarea de asistență medicală de specialitate, s-au derulat procedurile specifice în astfel de situaţii, constând în activităţi de triere şi identificare a celor în cauză.
 
În total au fost identificate 66 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Irak, Pakistan şi Afganistan, din care 24 de copii, 11 femei şi 31 de bărbaţi, care intenţionau să ajungă în mod ilegal în ţara noastră.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Pentru gestionarea evenimentului, alături de Garda de Coastă au participat în sistem integrat și reprezentanți ai următoarelor instituții: Instituția Prefectului Județului Constanța, Inspectoratul de Poliției al Județului Constanța, Serviciul de Poliție Transporturi Maritime, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” Constanța, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția de Sănătate Publică Constanța, Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, Autoritatea Navală Română - M.R.C.C şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii