Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiripesurse.ro Personaj-cheie în dosarul EADS, mort în condiţii suspecte

ro

14 Jul, 2015 12:19 1779 Marime text
 
Un personaj-cheie în dosarul EADS a murit în condiţii suspecte. Cauza "oficială" a morţii lui Philip Missfelder, parlamentar german, a fost o ebolie pulmonară, scrie stiripesurse.ro. Pe de altă parte, apropiați de-ai săi lasă de înțeles că moartea ar fi survenit în condiții suspecte, informează B1 TV. Tânărul de doar 35 de ani era membru al parlamentului german încă din 2005 şi unul dintre colaboratorii apropiaţi ai cancelarului Angela Merkel.
 
Anunţul morţii lui Missfelder a fost făcut de şeful grupului parlamentar CDU din Bundestag, Volker Kauder, la Berlin. "Suntem supăraţi, şocaţi şi trişti. Grupului parlamentar CDU/CSU a pierdut unul dintre cei mai importanţi experţi în politică externă, iar eu am pierdut un foarte bun prieten. A fost foarte dedicat şi a contribuit la îmbunătățirea relațiilor transatlantice. În plus, el a fost o autoritate dovedită pentru Europa de Est și Rusia. Gândurile noastre se îndreaptă către soția și cei doi copii", a declarat Kauder.
 
Numele lui Philip Missfelder a fost legat în ultima perioadă de dosarul EADS, un caz cu puternice legături și cu România. Missfelder, care era membru al Bundestagului încă din 2005, a fost unul dintre colaboratorii foarte apropiati ai lui Merkel. În anul 2009, el a devenit purtător de cuvânt pe probleme de politică externă al CDU.

Articol integral pe STIRIPESURSE.RO

Sursa: STIRIPESURSE.RO
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii