Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane blocate, maşini avariate Intervenții ale MAI în 26 de localități din nouă județe

ro

23 Aug, 2016 10:52 1300 Marime text
Peste 800 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne, pompieri, polițiști și jandarmi, cu 320 de mijloace tehnice au acționat pentru limitarea și înlăturarea efectelor fenomenelor hidro-meteorologice periculoase manifestate în aproape toată țara, sub formă de furtuni, descărcări electrice, grindină.
 
„La nivel național, în ultimele 24 ore s-au emis 124 de avertizări hidro-meteorologice de fenomene periculoase imediate de Cod Portocaliu și Galben, forțele MAI fiind solicitate să intervină în 26 de localități din 9 județe și Municipiul București”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa. Astfel, în cursul zilei de ieri și în timpul nopții, structurile MAI au acționat pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate și îndepărtarea arborilor căzuți pe drumurile publice, fără a exista situații care să pună în pericol viaţa comunităţilor si bunurile acestora.

Conform sursei citate, la nivel național, s-a acționat pentru evacuarea apei din 31 de locuințe, 45 de subsoluri, 86 de curți, grădini și anexe și pentru degajarea a 14 copaci doborâți de furtună. Cele mai multe intervenții, respectiv 74, au avut loc în municipiul București. Tot în Capitală, șapte mașini au fost avariate în urma prăbușirii unei schele neancorate de pe fațada unui bloc.

Din cauza unei viituri, în județul Alba, 11 persoane au rămas blocate luni, în jurul orei 15.00, în Peștera Huda lui Papară, la fața locului intervenind pompieri de la cinci inspectorate pentru situații de urgență (Alba, Hunedoara, Mureș, Cluj și Arad), precum și Serviciul Salvamont Alba și personal Salvaspeo din 5 județe. Intervenția s-a derulat pe parcursul a peste 7 ore fiind una extrem de dificilă, în final toate persoanele au fost salvate, niciuna dintre ele nu a avut probleme de natură medicală.

Având în vedere faptul că informarea meteorologică de vremea rea este în vigoare până mâine dimineață, efectivele MAI rămân mobilizate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii