Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane bănuite de proxenetism și șantaj, chemate la audieri

ro

03 Oct, 2017 08:32 1512 Marime text
În această dimineaţă, polițiștii din Prahova, cu sprijinul celor de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, efectuează 5 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism și șantaj. 5 persoane vor fi aduse la audieri.

Astăzi, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova efectuează 5 percheziţii domiciliare, în municipiul București și în județul Ilfov, la persoane bănuite de proxenetism și șantaj.

Din cercetări a rezultat că, în perioada mai - octombrie a.c., cei în cauză ar fi racolat tinere pe care le-ar fi determinat să practice prostituția atât în țară, cât și în străinătate.

Pentru îndeplinirea activității infracționale, cei vizați ar fi creat aparența unei relații intime cu victimele, profitând ulterior de vulnerabilitatea emoțională a acestora pentru a le determina să practice prostituția.

În situația în care acestea refuzau să mai practice prostituția, aceștia ar fi recurs la amenințări cu acte de violență.


Din activitatea infracțională, persoanele vizate ar fi obținut aproximativ 1.000.000 de euro.

Poliţiştii vor aduce 5 persoane la sediu, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acțiune participă și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Prahova, polițiști din cadrul I.P.J. Ilfov, precum și jandarmi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii