Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori

ro

22 Apr, 2015 17:44 1192 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Olt împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Olt au efectuat astăzi, un număr de opt percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Slatina şi a localităților limitrofe, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori  şi tâlhărie.    

În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat, din centre de plasament de pe raza judeţului Olt, mai multe minore, cu  vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, pe care, prin promisiuni de căsătorie şi prin folosirea de violenţe şi ameninţări, le-au exploatat sexual, încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi.

Procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Olt au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de suspecţii G.M, S.C, M.D.F. şi D.C.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciului Român de Informații şi D.G.A.S.P.C. Olt.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii