Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la un post de poliţie

ro

13 Sep, 2016 13:39 1662 Marime text
Astăzi, ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Vrancea au pus în executare 18 mandate de aducere şi au efectuat trei percheziţii domiciliare la sediul unui post de poliţie al IPJ Vrancea şi la locuinţele numiţilor B.M. şi A.G. În dosarul respectiv se efectuează cercetări față de șeful postului de poliție sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.
 
În fapt, în perioada ianuarie – august 2016, polițistul a primit în mod repetat de la B.M., prin intermediul lui A.G., diferite cantităţi de material lemnos provenit din exploatarea ilegală a fondului forestier aparţinând ocolului silvic unde B.M. are calitatea de pădurar şi îndeplineşte atribuţii de pază, pentru a nu dispune măsuri de constatare şi sancţionare a delictelor silvice săvârşite. De asemenea, la data de 13.07.2016, polițistul, deși știa că B.M. a produs un accident rutier în timp ce conducea fără permis o motocicletă neînmatriculată, nu a dispus măsuri potrivit atribuţiilor de serviciu şi l-a ajutat pe făptuitor să ascundă urmele infracţiunilor, în scopul împiedicării tragerii la răspundere penală a autorului.
 
Procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a dispus faţă de polițist punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor menţionate mai sus şi a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, iar astăzi urmează să fie prezentat instanței de judecată competente cu propunerea de arestare preventivă.
 
În cauză s-a beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul I.P.J. Vrancea şi I.J.J. Vrancea.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii