Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Tulcea! Polițiștii de frontieră au confiscat kilometri de plase de braconaj

ro

21 Sep, 2016 11:48 2586 Marime text
Poliţiştii de frontieră tulceni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Babadag, au efectuat percheziţii la domiciliile a doi cetăţeni români bănuiţi de deţinere şi comercializare de unelte de pescuit tip plasă monofilament, în urma cărora au fost confiscaţi peste trei mii de metri de plase tip monofilament si din fir textil, precum şi alte bunuri folosite la confecţionarea uneltelor de pescuit, se arată într-un comunicat al Gărzii de Coastă.
 
În urma investigațiilor, polițiștii au stabilit că mai multe persoane domiciliate în judeţul Tulcea confecţionau unelte de pescuit tip plasă monofilament, pe care ulterior le comercializau unor persoane de pe raza localităţilor Sălcioara şi Jurilovca.
 
Astfel, în data de 19.09.2016, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Babadag şi în baza mandatelor de percheziţie domiciliară emise de către Judecătoria Babadag, poliţiştii de frontieră au efectuat două percheziţii acasă la două persoane domiciliate în comuna Sălcioara, implicaţi în activitatea infracţională.
 
La finaul descinderilor au fost confiscate 13 plase de tip monofilament în lungime totală de 2.350 m, 8 plase de fir textil în lungime de 1.276 metri, 1.733 bucăţi plute, 1.882 bucăţi de plumb, 14,250 kg codole şi 6 igliţe, bunuri destinate confecţionării plaselor de pescuit.
 
Cercetările în dosar continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit. k din O.U.G.23/2008, mai specifică reprezentanții Gărzii de Coastă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii