Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la suspecți de spălare de bani. Programe tv erau transmise ilegal prin intermediul unui site on-line. Ce prejudiciu au stabilit procurorii

ro

28 Sep, 2017 12:58 1538 Marime text
Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție efectuează cercetări într-un dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de punere la dispoziția publicului a operelor purtătoare de drepturi conexe prev. de art. 1398 din Legea nr. 8/1996, retransmiterea prin cablu a operelor purtătoare de drepturi conexe prev. de art. 140 alin. 1 lit. d din Legea nr. 8/1996, racordarea fără drept la servicii de programe cu acces condiționat prev. de art. 1411 alin. 2 din Legea nr. 8/1996 și spălare a banilor prev. de art. 29 alin. 1 lit. c din Legea nr. 656/2002, toate cu aplic. art. 35 alin. 1 și art. 38 alin. 1 din Codul penal.
 
În cursul zilei de astăzi, 28 septembrie 2017, pe baza mandatelor emise de instanță, sub coordonarea procurorului de caz, ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.G.P.R. efectuează 4 percheziții domiciliare pe raza județului Brașov, la sediul unor societăți comerciale, precum și la domiciliile/reședințele persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor.
 
Din probatoriul administrat până în prezent, a rezultat că au fost puse la dispoziția publicului, prin intermediul unui site on-line, fără acordul titularilor, opere protejate — programe de televiziune cu acces condiționat, fiind încasate sume de peste 1.500.000 lei din plata abonamentelor ce oferă acces la aceste servicii, sume de bani care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor.
 
În cauză se beneficiază de suportul specialiștilor din cadrul Direcției Comunicații și Tehnologia Informației, al Direcției de Operațiuni Speciale și a polițiștilor de la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.
 

”Facem precizarea că începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - au transmis procurorii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii