Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la sedii de poliție și domicilii ale unor agenți

ro

17 Feb, 2016 12:56 1723 Marime text
 
Sub coordonarea procurorului competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Ialomiţa, cu sprijinul Serviciului Anchete, Serviciul Investigaţii, SJA Brăila, Constanţa, Galaţi, Giurgiu şi Teleorman, au pus, astăzi, în executare 12 mandate de percheziţie emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa - Secția penală, în cadrul unui dosar penal, iniţiat de ofiţerii SJA Ialomiţa, care s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea de fapte de corupţie de către 11 persoane, dintre care patru agenți de poliție.

Perchezițiile au fost efectuate la două sedii de poliție din județul Ialomița, domiciliile celor 4 agenți de poliție, precum și la domiciliile altor suspecți. 

În fapt, s-a reținut că trei agenți de poliţie din cadrul IPJ Ialomița au pretins sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane pentru a-și exercita în mod defectuos atribuțiile de serviciu. În acest sens, cei trei polițiști au înlesnit activitatea infracțională a șase persoane civile constând în infracțiuni de furt.

Totodată, unul dintre agenți, împreună cu o persoană civilă, și-a traficat influența pe lângă un alt agent de poliție, în sensul că cel din urmă a primit suma de 3000 de lei cu titlu de mită de la administratorul unei societăți comerciale al cărui angajat a fost surprins în timp ce conducea un autotractor ce nu îndeplinea condițiile prevăzute de lege pentru a circula pe drumurile publice. 

De asemenea, același agent de poliție care a primit mită, în calitate de polițist rutier, a pretins și primit bonuri de carburant de la un conducător auto care a tranzitat zona de competență, pentru a nu lua nicio măsură față de abaterile constatate.

Percheziţiile efectuate au fost realizate cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie aparat central, Serviciului Român de Informații (SRI) şi al lucrătorilor de jandarmi din cadrul I.J.J. Ialomiţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii