Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de înșelăciune prin metoda „caritas unguresc”

ro

16 Nov, 2015 08:15 1849 Marime text
 
Astăzi, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, cu  suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, efectuează opt percheziții domiciliare și la sediile unor societăți comerciale situate în municipiile București, Cluj și Miercurea Ciuc.
 
Acțiunea vizează un grup infracțional specializat în săvârșirea de infracțiuni de înșelăciune și în desfășurarea unor activități de creditare specifice instituțiilor financiare, fără respectarea prevederilor legale în domeniu.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2015 – prezent, cele cinci persoane ar fi indus în eroare peste 350 de persoane, din județul Prahova și din județele limitrofe, prin metoda cunoscută sub denumirea de caritas unguresc.
 
Astfel, cei în cauză, prin folosirea unei societăți comerciale înființate în acest scop, prin intermediul căreia încheiau cu victimele așa-zise contracte de asociere în participațiune, s-ar fi angajat față de acestea să le acorde împrumuturi financiare în schimbul achitării unor rate lunare, fără însă ca această activitate de creditare deghizată să fi fost autorizată de Banca Națională a României.
 
În numeroase cazuri, deși victimele ar fi achitat mai multe rate lunare în avans, conform contractelor încheiate cu societatea comercială controlată de către bănuiți, aceștia nu ar fi remis sumele de bani promise ca împrumut.
 
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională, estimat până în prezent, este de peste 350.000 de lei.
 
În cursul acestei zile, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, cinci persoane bănuite de implicare în activitatea infracțională, iar alte 50 vor fi audiate pentru stabilirea situației de fapt.
 
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, camătă, delapidare și desfășurarea, fără drept, de activități specifice instituțiilor de credit.
 
Activitățile se desfășoară cu sprijinul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și al inspectoratelor de poliție județene Cluj și Harghita.



Sursa foto: bihon.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii