Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni la drepturile de autor şi spălare de bani

ro

12 Jun, 2015 08:35 1190 Marime text
 
În această dimineață, polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează zece percheziții, în București, la persoane bănuite că ar fi obținut 2.000.000 de lei prin punere la dispoziția publicului de opere, fără acordul titularilor, prin intermediul unor site-uri de tip torrent și spălare de bani.
Activitățile se desfășoară în Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale care desfăşoară activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice, precum şi la locuinţele persoanelor bănuite.
De asemenea, sunt efectuate percheziţii informatice şi sunt puse în executare trei mandate de aducere, emise pe numele celor în cauză.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009-2014, persoanele bănuite ar fi pus la dispoziţia publicului, contra unor sume de bani, prin intermediul a două site-uri de tip torrent, opere protejate.
Din activităţile ilegale aceștia ar fi obținut, până în prezent, aproximativ 2.000.000 de lei, pe care i-ar fi supus procesului de spălare a banilor. Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciului Român de Informaţii. La activități participă și polițiști de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii