Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:35 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuințe, prin metoda „împrietenire”

ro

14 Jun, 2016 09:29 1357 Marime text
În această dimineață, poliţiştii din Capitală efectuează şapte percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi pun în executare 15 mandate de aducere, emise pe numele unor persoane bănuite de furt.

"La data de 14 iunie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 7 percheziții domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi pun în executare 15 mandate de aducere, într-o cauză complexă ce reuneşte mai multe dosare penale de furt, prin metoda „împrietenire”, informează DGPMB.

Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, bănuiţii s-ar fi prezentat la domiciliile unor persoane de vârste înaintate şi sub pretextul că oferă servicii de deratizare a imobilului sau verifică instalaţiile de furnizare a gazelor naturale, ar fi pătruns în locuinţele acestora, de unde ar fi sustras bani şi diverse bunuri de valoare.

Prejudiciul adus părţilor vătămate se ridică la aproximativ 90.000 de lei.

Audierile în cauză vor fi efectuate la sediul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Investigaţii Criminale.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii