Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciu de 37.000.000 de lei

ro

21 Jul, 2016 15:38 1801 Marime text
Astăzi, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Giurgiu au efectuat opt percheziții domiciliare în București și în județele Giurgiu și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în infracțiuni economice, care ar fi cauzat un prejudiciu de 37.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 21 iulie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu au efectuat 8 percheziții domiciliare, dintre care 3 în municipiul București, 2 în județul Giurgiu și 3 în județul Ilfov. Acțiunea a vizat probarea activității infracționale a 11 persoane, bănuite că, din anul 2012, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea de infracțiuni economice.

În fapt, din cercetări a reieșit că, prin înființarea, cesionarea sau preluarea unor societăți comerciale tip ,,fantomă", direct sau prin persoane interpuse, cei în cauză ar fi întocmit documente contabile fictive, sustrăgându-se de la plata taxelor către stat.

În circuitul infracțional, gruparea infracțională ar fi atras și alte firme prin intermediul cărora efectuau achiziții intracomunitare de carne sau animale vii de la persoane fizice "la negru" pe care ulterior le sacrificau într-un abator.

Achizițiile erau mascate prin intermediul societăților menționate, care aveau un comportament de tip fantomă (nu pot fi identificate la sediul social, administratorii sunt persoane de cetățenie străină care nu au domiciliul sau reședința în România), carnea rezultată fiind comercializată pe teritoriul României.

Astfel, gruparea infracțională ar fi obținut direct sau indirect beneficii financiare sau alte beneficii materiale, atât pentru sine cât și pentru alții.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 37.000.000 de lei.

Şapte persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii