Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:09 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în scopul obţinerii de rambursări ilegale de tva

ro

02 Jul, 2015 08:07 1461 Marime text
Poliţia Română efectuează, la această oră, patru percheziţii, în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite de evaziune fiscală, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de TVA.

 
La data de 2 iulie a.c., poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează o acţiune pentru destructurarea unei reţele infracţionale, specializată în evaziune fiscală.
 
Astfel, sunt efectuate  patru percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti, cinci persoane urmând a fi aduse la audieri.
 
Din cercetări s-a stabilit că, în circuitul infracţional ar fi implicate cinci societăţi comerciale, dintre care două din România, două din Marea Britanie şi una din S.U.A., prin intermediul cărora ar fi fost evidenţiate operaţiuni comerciale fictive, în scopul obţinerii de rambursări ilegale de TVA.
 
În fapt, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi evidenţiat, în cursul anului 2014,  în documentele contabile, operaţiuni de cumpărare fictive de produse software de la societăţile din Marea Britanie, care ulterior erau exportate fictiv către firma din S.U.A..
 
Valoarea produselor tranzacţionate este estimată, până în prezent, la peste 800.000 de euro.
 
În baza acestor operaţiuni, reprezentanţii societăţilor comerciale din România ar fi depus deconturi de TVA, în vederea rambursării ilegale a sumei de aproximativ 900.000 de lei.
 
Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul luptătorilor S.I.A.S. şi beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii