Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la persoane bănuite de contrabandă cu arme. Ce au găsit polițiștii

ro

22 Oct, 2017 15:34 1344 Marime text
În ultima săptămână, sub coordonarea de specialitate a Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, poliţiştii din Vaslui au efectuat mai multe percheziții la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă calificată cu arme şi nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Astfel, la data de 16 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui au depistat un bărbat, de 53 de ani, din orașul Negrești, județul Vaslui, care încerca să comercializeze o armă lungă din categoria celor suspuse autorizării, calibrul 4,5 mm. și 2.200 de diaboluri calibrul 4,5 mm, procurate recent din Italia.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

Într-un alt caz, la data de 18 noiembrie a.c., poliţiştii din Vaslui au efectuat o percheziţie la locuinţa unui bărbat bănuit de infracțiuni la regimul armelor. La locuința acestuia au fost descoperite și apoi ridicate 208 cartuşe cu glonţ de diferite calibre, muniţie pentru arme de foc letale scurte, 500 de diaboluri calibrul 4,5 mm., precum şi o armă letală, scurtă, confecţionată artizanal.

Muniţia şi arma menţionate au fost ridicate în vederea expertizării criminalistice și continuării cercetărilor, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

De asemenea, la data de 20 noiembrie a.c., polițiștii din Vaslui au efectuat o percheziție domicilară la locuința unui bărbat, activitate în urma căreia au fost ridicate o armă scurtă din categoria celor neletale supuse autorizării, calibrul 8 mm. și 10 cartușe cu gaze calibrul 8 mm. despre care mama acestuia declară că au fost aduse de către fiul său din Italia în anul 2016, deținute ilegal.

Cel în cauză este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contabandă calificată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii