Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:14 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la penitenciar. Vezi ce au găsit poliţiştii

ro

22 Oct, 2015 15:44 1592 Marime text
15 telefoane mobile, 28.000 de lei, 900 de lire sterline, 1.200 de euro, înscrisuri şi alte bunuri au fost ridicate de poliţiştii din Braşov, în urma a 5 percheziţii efectuate în Argeş, Gorj şi în municipiul Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 60.000 de lei prin înşelăciuni prin metoda ,,Accidentul”.
La data de 20 octombrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au efectuat 5 percheziții, în județele Argeș și Gorj, precum și în municipiul București, fiind puse în executare 3 mandate de aducere.
La acțiune au participat 50 de polițiști din Brașov, 10 de la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj și 10 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
Activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și au vizat documentarea activității infracționale a unui grup care ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda ,,Accidentul’’.
În urma percheziţiilor, într-un penitenciar au fost identificate și ridicate patru telefoane mobile, şase cartele telefonice, folosite la comiterea infracțiunilor de înșelăciune, două încărcătoare de telefon, agende, înscrisuri (inclusiv textul care era povestit persoanelor vătămate).
De asemenea, în urma perchezițiilor efectuate la persoanele implicate, aflate în afara penitenciarului, au fost ridicaţi 28.000 de lei, 900 de lire sterline, 1.200 de euro, 11 telefoane mobile folosite la comiterea faptelor, cartele telefonice, documente ale unei companii de servicii financiare prin transfer de bani, 59 de cupoane mandat poștal on-line, cu diferiți expeditori și sume de bani, agende şi înscrisuri.
Grupul era format din persoane deținute într-un penitenciar și complici aflați în libertate, care ar fi contactat victimele telefonic.
Din cercetări a reieşit că cei în cauză s-ar fi prezentat victimelor cu funcții oficiale și le-ar fi adus la cunoștință faptul că o rudă a lor sau o cunoștință ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare.
Sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau  companii de servicii financiare prin transfer de bani.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 60.000 de lei.
Un bărbat, de 22 de ani, din judeţul Gorj a fost reţinut pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înşelăciune și complicitate la înşelăciune, fiind  prezentat ieri Judecătoriei Braşov, care a dispus măsura controlului judiciar.
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul reprezentanţilor Administrației Naționale a Penitenciarelor. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii