Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la o societate comercială şi la persoane bănuite de evaziune fiscală

ro

16 Dec, 2015 09:08 2631 Marime text
 
La această oră, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice a Poliţiei Române, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice şi  luptătorii de acţiuni speciale efectuează şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Mureş şi Cluj, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

În fapt, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice s-au sesizat din oficiu cu privire la înfiinţarea, unei societăţi comerciale, cu sediul în judeţul Cluj şi cu puncte de lucru în judeţul Mureş, care ar fi comercializat cantităţi foarte mari de marfă (extensii de păr natural şi fibre).

Respectiva marfă ar fi provenit, în exclusivitate, din import şi ar fi fost achiziţionată de la persoane fizice, pentru deducerea cu uşurinţă a cheltuielilor fictive, în vederea sustragerii de la plata impozitelor datorate bugetului de stat.

Din cercetări a reieşit faptul că, persoanele bănuite ar fi evidenţiat în actele contabile, sau în alte documente legale, cheltuieli ce nu au la baza operaţiuni reale ori ar fi evidenţiat alte operaţiuni fictive în formă continuată.

Activităţile se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţi Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. La activităţi participă şi jandarmi.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii