Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Ministerul Culturii. Doi angajaţi, dar şi fondatorul trupei Paraziţii au fost reţinuţi

ro

29 Jan, 2016 14:09 2513 Marime text
 
Angajaţi ai Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii sunt bănuiţi că au luat mită sume de până la 10.000 de euro, ca să acorde avize de construcție pentru clădiri de patrimoniu.

Surse judiciare spun că Alexandru Francu, fondator al trupei "Paraziții", a fost prins în flagrant în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a intermedia influența în cadrul Direcției Generale Juridice și Patrimoniu Cultural din Ministerul Culturii. Denunțător în dosar este chiar cel care i-a dat banii. El le-a spus anchetatorilor că a solicitat un aviz de construcție, dar i s-au cerut bani, 10.000 de euro. Intermediatorul șpăgii ar fi fost chiar Francu, care l-ar fi convins pe denunțător să facă rost de banii în schimbul cărora urma să primească avizul de construcție. Frâncu şi cei doi angajaţi din Ministerul Culturii au fost reținuţi pentru trafic de influență. Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
Presa a scris de-a lungul anilor că Alexandru Francu este milionar în euro. El deține o vilă și un apartament de lux în Capitală, o casă de vacanță în străinătate, și este posesorul a două limuzine. De asemenea, el este și patronul unui hotel de fițe din Bucureşti. La mijlocul anilor 1990, Francu a înfiinţat alături de Cheloo trupa Paraziţii.
 
Poliţia Română a transmis, astăzi, printr-un comunicat, că poliţiştii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au prins, ieri, în flagrant delict, un bărbat, în timp ce primea 6.000 de euro pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii, în vederea obținerii unui aviz.
 
"Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii ianuarie 2016, cel în cauză ar fi solicitat 10.000 de euro, în vederea obținerii unui aviz, pretinzând că are influență asupra funcționarilor unei comisii de avizare din cadrul Ministerului Culturii, atât în mod direct, cât și prin intermediul unui alt bărbat. În activitatea infracțională, cei doi ar fi fost sprijiniți de o femeie. Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentația necesară obținerii avizului din luna iulie 2015 și i-ar fi condiționat obținerea avizului de remiterea a 10.000 de euro", se arată în documentul Poliţiei.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii