Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări Şase persoane reţinute, la Medgidia

ro

02 Oct, 2014 10:04 2190 Marime text
 
Peste 140.000 de ţigarete au fost descoperite de poliţişti în urma a 37 de percheziţii efectuate, aseară, pe raza judeţului Constanţa, la persoane bănuite de contrabandă. Şase persoane au fost reţinute.
 
Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi al poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia au efectuat 37 de percheziţii, în judeţul Constanţa, respectiv 27 în municipiul Medgidia, una în Constanţa, una în comuna Castelu şi câte patru în localităţile Dobromir şi Văleni.
 
Poliţiştii au stabilit că, începând cu luna aprilie 2014, cei în cauză s-ar fi aprovizionat ilegal, din diferite zone, cu ţigări nemarcate fiscal pe teritoriul României, provenite din contrabandă, pe care le-ar fi distribuit în localităţile Medgidia, Castelu, Dobromir şi Văleni, în vederea vânzării cu amănuntul.
 
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor 7.159 de pachete ţigări, diferite mărci, nemercate fiscal pe teritoriul României, 62.565 de lei, 970 de euro, 52 de telefoane mobile şi 4 laptop-uri. Totodată, la domiciliile a două persoane au fost identificate şi ridicate 2 săbii şi 3 pistoale neletale, deţinute ilegal, celor doi fiindu-le întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.
 
Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 75.000 de lei, acesta urmând a fi stabilit cu exectitate de către specialişti. Nouă persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Medgidia pentru audieri, şase dintre acestea fiind reţinute pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă continuată, iar alte două fiind cercetate în stare de libertate.

Sursa foto: Garda de Coastă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii