Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:22 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa pentru maşini de lux

ro

03 Aug, 2011 12:51 1356 Marime text

Nu mai puţin de 44 de percheziţii domiciliare se desfăşoară la această oră în Bucureşti, Constanţa şi în mai multe judeţe ale ţării. Surse bine informate susţin că este vorba despre o reţea de crimă organizată de hoţi de autoturisme de lux. Până la această oră, a fost deja percheziţionat Biroul de Înmatriculări din Bucureşti. Celelalte judeţe vizate de descinderile oamenilor legii sunt Ilfov, Giurgiu şi Suceava. Şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Constanţa, Romeo Tecău, a declarat în urmă cu scurt timp că serviciul constănţean nu este vizat de aceste descinderi.

Potrivit Realitatea.net, ofiţerii DGA şi jandarmii, coordonaţi de procurorii Parchetului Capitalei, desfăşoară, miercuri dimineaţa, 44 de percheziţii, inclusiv la Serviciul Înmatriculări şi Permise Auto Bucureşti, fiind vizată o reţea de hoţi de maşini de lux, care înmatricula vehiculele furate cu ajutorul funcţionarilor. Se pare că între suspecţi se află şi doi poliţişti şi un jandarm.

DGA şi Parchetul Capitalei i-au urmărit pe membrii reţelei timp de şase luni. 36 de persoane sunt acuzate de dare de mită, luare de mită, trafic de influenţă, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual, uz de fals, tăinuire, favorizarea infractorului, divulgarea unor informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis sau cu permisul anulat.

Infracţiunile ar fi fost săvârşite în perioada anilor 2009-2011. Anchetatorii suspectează că reţeaua de hoţi de maşini de lux închiria autovehiculele din Spania şi Italia, le aducea în România, apoi, cu ajutorul unor angajaţi de la Înmatriculări şi RAR, le înregistrau în România.

Percheziţiile se desfăşoară atât în Bucureşti, cât şi în Ilfov, Constanţa, Giurgiu şi Suceava, urmând să fie puse în executare 50 de mandate de aducere.

Parchetul Bucureşti a instrumentat în ultimele luni patru dosare în care mai multe persoane sunt acuzate de furtul de maşini de lux. Printre ei se află şi fotbalistul Cristi Munteanu. Acesta, împreună cu Andrei Mărgăritescu, a mai avut de-a face cu poliţia în luna aprilie, când au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Acţiunea a fost sprijinită de forţele speciale ale Jandarmeriei Române şi specialişti din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi cu sprijinul tehnic al Serviciului Roman de Informaţii.

sursa: www.realitatea.net 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii