Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziţii la Constanţa Mascaţii caută contrabandişti de ţigări. Iată poziţia oficială a DIICOT

ro

04 Feb, 2013 06:55 2238 Marime text

În această dimineaţă, poliţiştii au efectuat mai multe percheziţii la persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. Mascaţii au acţionat în Suceava, Neamţ, Ilfov şi Constanţa. Prejudiciul a fost estimat la 1,1 milioane de dolari.

25 de persoane au fost duse la audieri.

UPDATE:

Comunicat de presă

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din 33 de persoane, cetăţeni români şi ucraineni, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prev. de art. 270 alin. 3 rap. la art. 274  din Legea 86/2006.

În acest scop, în cauză sunt efectuate 36 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Neamţ, Iaşi, Constanţa şi Ilfov.

În fapt, se reţine că membrii grupării, cu sprijinul unui subofiţer din cadrul ITF Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina, au introdus în mod ilegal în România, prin segmentul de frontieră verde, adiacent localităţii  Brodina, judeţul Suceava, cantitatea  de 325.000 pachete ţigarete, provenind din Republica Ucraina.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională este de peste 1.100.000 USD.

La sediul  D.I.I.C.O.T. vor fi audiate un număr de 20 de persoane, urmând a fi dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO, IPJ Suceava şi  lucrătorilor din cadrul IJJ Suceava şi Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Suportul tehnic al acţiunii a fost asigurat de SRI, DGIPI şi DOS.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii