Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la Constanţa, la persoane și firme bănuite de evaziune fiscală de 3.000.000 euro!

ro

30 Mar, 2016 15:00 1560 Marime text
 
Procurorii  D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de Poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, Bacău, Ploieşti, Cluj şi Oradea au efectuat, astăzi, un număr de 46 de percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi la sediile unor societăţi comerciale de pe raza  municipiilor Constanţa, Bucureşti, Bacău, Cluj, Oradea şi alte localităţi în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
În cauză există suspiciunea rezonabilă  că  membrii grupului infracţional organizat au înregistrat în contabilitatea societăţii autorizate ca  antrepozit fiscal, operaţiuni comerciale fictive, prin folosirea unor facturi fiscale sau documente justificative emise in acest sens de societăţi de tip fantomă ( nu funcţionau la sediul social, nu aveau angajaţi şi ai căror asociaţi şi administratori erau persoane controlate de liderul grupului infracţional organizat), cu scopul de a a evita plata către bugetul consolidat al statului a TVA.
 
Prejudiciul estimat până la acest moment este de aproximativ 3.000.000 euro. Suportul informativ a fost asigurat de D.I.P.I.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii