Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii la administratorii unor site-uri, prin intermediul cărora se comercializau semințe de cannabis

ro

15 Jul, 2016 14:26 1180 Marime text
Polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au ridicat mari cantități de semințe de cannabis de la administratorii unor site-uri prin care se comercializau astfel de semințe, din județul Cluj. A fost descoperită și o cultură indoor de cannabis în județul Prahova și au fost  ridicate trei kilograme de cannabis.

La data de 12 iulie, sub coordonarea Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate a Poliției Române, polițiștii au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Cluj, la administratorii a două site-uri, prin intermediul cărora se comercializau semințe de cannabis.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate cantităţi mari de seminţe de cannabis, precum și calculatoare şi medii de stocare a datelor folosite pentru promovarea şi comercializarea acestor seminţe.

La aceeaşi dată, au fost efectuate alte 2 percheziţii domiciliare, în judeţul Prahova, în urma cărora au fost ridicate elementele unei instalaţii indoor de cultivare a cannabisului, precum şi aproximativ 3 kilograme de cannabis.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Cluj Napoca și Ploieşti, precum și jandarmi.

Din cercetări a reieșit că, sub pretextul că seminţele ar fi comercializate ca suveniruri sau pentru conservarea geneticii lor, deţinătorii site-urilor ar fi promovat comercializarea seminţelor şi cultivarea ilictă a plantelor de cannabis.

În fapt, s-a constatat că administratorii acestor site-uri puneau la dispoziţie informaţii cu privire la caracteristicile diferitelor soiuri de seminţe de cannabis, conţinutul de THC al plantelor, încurajând în acest fel cultivarea şi, ulterior, consumul acestui tip de drog.

Administratorii celor două site-uri, un bărbat și o femeie, din municipiul Cluj Napoca, ar fi promovat seminţele de cannabis prin intermediul magazinelor online, promiţând că livrarea lor se face în mod discret, în colete sigilate, fără a se face referire la conţinutul acestora, pentru a nu atrage atenţia poliţiștilor.

3 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri.

În urma audierilor, faţă de o persoană a fost luată măsura arestului preventiv, iar față de altă persoană a fost luată măsura controlului judiciar.

Activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au avut loc în cadrul unor dosare penale, aflate în instrumentarea D.I.I.C.O.T..

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii